Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Baterii solare Contine 176 produse.

Baterii solare

Sistemele de panouri solare fotovoltaice offgrid au în componenţă panouri fotovoltaice, regulator de încărcare şi baterii solare – baterii cu descărcare profundă. Aceste baterii solare (baterii cu descărcare profundă) sunt o componentă cheie într-un sistem de energie regenerabilă. Bateriile necesare stocării energiei produsă de o instalaţie eoliană, un panou solar sau un sistem electric hidro, care va fi legat la reţeaua de utilităţi, sunt de tip baterii solare, dacă doriţi să utilizaţi energie electrică independent de reţea sau în cazul unei căderi de tensiune.

Spre deosebire de celelalte tipuri de baterii, bateriile solare sunt proiectate să fie descărcate și reîncărcate în mod repetat. Pentru a menține bateriile solare în stare bună de funcţionare și a le prelungi durata de viață, producătorii consacraţi recomandă limitarea profunzimii descărcării la aproximativ 20%. A nu se permite tipului de baterii solare să fie descărcate mai mult de 50% profunzime descărcare. Uneori un invertor are rolul de a deconecta consumatorii pentru a proteja bateriile solare. Monitorizarea bateriilor solare ajută la o mai bună întreţinere a acestora și oferă statistici despre starea generală de sănătate a bateriilor solare.principiu functionare baterie

Tipuri de baterii solare:
□ baterii solare plumb acid inundate (FLA).
□ baterii solare sigilate (AGM sau GEL).
Bateriile solare inundate (FLA) au nevoie de puţină întreținere dar, cu toate acestea, ele durează în general mai mult decât unele baterii solare sigilate.

O baterie solara are la baza ca principiu de functionare, principiul pilelor electrice al lui Alessandro Volta, care spune ca între două metale diferite imersate în electrolit (lichid care permite trecerea curentului electric) apare o tensiune electrică.

Pila electrică este un dispozitiv electrochimic ce transformă energie rezultată dintr-o reacţie chimică în energie electrică. Este vorba de generare de electroni şi de asigurarea circulaţiei lor într-un anumit sens. La origine, termenul desemna un element unic format din doi electroozi şi un electrolit.

Dimensiunile bateriilor solare variază. Baterile solare pot fi de dimensiuni mici sau foarte mari. În general dimensiunea și greutatea corespund cu capacitatea bateriilor solare (amperi-oră de stocare). Tipul de baterii solare cuprinde multe dimensiuni: de la baterii solare care au sub 4 kilograme, la baterii solare care cântăresc peste 100 kilograme. Dacă aveţi nevoie de o capacitate mare de stocare, trebuie să vă asiguraţi că aveţi spaţiu suficient pentru a depozita o baterie solară sau multe baterii solare, în funcţie de necesităţi.

Capacitatea de stocare a energiei electrice în baterii solare variază. În funcţie de cerinţe se dimensionează un set de baterii solare ce cuprinde una sau mai multe baterii solare. Alegerea tensiunii individuale va depinde de tensiunea totală a sistemului de baterii solare (12, 24 sau 48 V) și de necesităţile de stocare. De multe ori bateriile solare de 2V oferă cea mai mare capacitate de stocare dar pot fi necesare până la 24 de bucăţi în cazul în care sistemul este de 48 de volți.

Bateriile solare se pot conecta prin conectori (legături) în serie, în paralel, sau o combinație a celor două, în funcție de tensiunea sistemului de baterii solare și de capacitatea de stocare. Deşi un sistem de baterii solare cu o capacitate mai considerabilă poate fi o cheltuială mare, cu o întreținere corespunzătoare, acestea ar trebui să dureze 5-10 ani.

Acest tip de baterii solare se recomandă ştiind numărul de wati-ora pe zi necesari (consumul) și numărul de zile în care aveți nevoie de energie.

  • View:
pe pagina