Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Sisteme panouri solare fotovoltaice ON-GRID

Sistemele fotovoltaice conectate la reţea sunt sisteme fotovoltaice complete ce debitează energie electrică în sistemul energetic naţional fiind proiectate să funcţioneze în paralel şi interconectate cu reţeaua electrică de distribuţie.

Un pachet solar fotovoltaic on-grid este alcătuit din:
□ generator fotovoltaic – sistem solar format din panouri solare fotovoltaice care primesc radiaţia solară şi o transformă în energie electrică.
□ invertor solar on-grid – dispozitiv ce face conversia energiei electrice de curent continuu produsă de panourile fotovoltaice în energie electrică de curent alternativ.
□ contor bidirecţional – înregistrează diferenţa dintre energia produsă de panourile fotovoltaice şi cea injectată în reţea.

Sistemele fotovoltaice de reţea nu au în componenţă baterii solare/acumulatori solari, iar energia electrică produsă pe durata zilei este utilizată pentru consum propriu sau injectată în SEN pentru a fi utilizată de alţi consumatori.

Principiul de funcţionare al unui sistem fotovoltaic on-grid:
Panourile solare fotovoltaice convertesc gratuit lumina soarelui prin efect fotoelectric în energie electrică de curent continuu. Componenta principală în sistemele fotovoltaice conectate în reţea este invertorul solar. Acest invertor on-grid converteşte puterea din curentul continuu produs de generatorul fotovoltaic în putere de curent alternativ, alimentând consumatorii conectaţi. Energia neutilizată se injectează în SEN (Sistem Energetic Naţional) fiind înregistrată de un contor bidirecţional, aşa cum este prezentat în imaginea alăturată a unui sistem fotovoltaic on-grid.

Sistemele fotovoltaice on-grid (sisteme solare conectate la reţea) reprezintă o soluţie inovativă de a produce energie verde pentru consum propriu şi de a injecta excesul de energie în reţea, fără a face cheltuieli suplimentare pentru stocarea energiei în baterii solare sau acumulatori solari.

Sistemele fotovoltaice pentru producerea curentului electric alternativ, conectate la reţea pot fi privite ca învestiţii sigure şi profitabile pe termen lung, atât de utilizatorii casnici cât şi de cei industriali.

 

Leave a reply