Filtre

Producator
Amperaj

  Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Controler incarcare Contine 1 produs.

Regulatoare solare de incarcare

Regulator încărcare (controler încărcare) – dispozitiv de control a încărcării indispensabil în sistemele offgrid de energie regenerabilă. Rolul unui regulator de încărcare este de a nu depăşi tensiunea maximă admisă la bornele bateriei solare şi de a o proteja împotriva descărcării profunde. Un regulator încărcare însă nu poate gestiona problemele apărute în cazul unei descărcări accidentale.

Deoarece în aplicaţiile casnice consumatorii pot depăşi frecvent consumul prevăzut, este necesar de cele mai multe ori, un regulator încărcare – descărcare. Pentru a permite bateriei solare de a se reîncărca, este bine că uneori să se renunţe la utilizarea unei părţi a consumatorilor.

Tipuri de regulator încărcare (controller încărcare):
□ regulator încărcare (controler încărcare) de tip serie.
□ regulator încărcare (controler încărcare) de tip paralel.
□ regulator încărcare (controler încărcare) MPPT – controller MPPT (Maximum Power Point Tracking).

Alegerea tehnologiei regulatorului de încărcare de tip serie, paralel sau MPPT este în primul rând determinată de puterea sistemului fotoelectric şi de tipul de baterie tampon. Regulatorul de încărcare paralel, disipa energia debitată de panourile fotovoltaice în cazul supraîncărcării bateriei solare şi este recomandat în cazul sistemelor mici. În cazul sistemelor de mare putere este recomandat regulator încărcare tip serie. Cele mai performante şi eficiente regulatoare de încărcare solare sunt cele de tip controller MPPT ce utilizează metoda “Urmăririi Punctului de Putere Maximă. Un regulator încărcare este un convertor DC-DC (DC-curent continuu) care optimizează perfect transferul de energie între aria de panouri solare fotovoltaice şi bateria solară, reţeaua naţională de distribuţie sau pompele de curent continuu.

Un regulator încărcare (controller încărcare) asigură încărcarea bateriei solare conform graficului recomandat de producătorul acesteia. Noile modele de regulator încărcare (controller încărcare), dotate cu microprocesor, asigură protecţie la supraîncărcare şi la descărcări excesive, cu compensarea variaţiilor de temperatură. Există şi modele de regulator încărcare (controller încărcare), dotate cu indicatoare LED, afişând anumiţi parametrii şi sistemului.

  • View: