Filtre

Producator
Putere invertor

  Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Invertoare OFF-GRID Contine 3 produse.

Invertoare OFF-GRID - Invertoare solare OFF-GRID - Invertoare autonome

Dispozitivele automate ce fac conversia curentului continuu la o frecventa de 50 Hz in cuent alternativ se numesc invertoare OFF GRID. Mai exact, invertoarele off grid fac conversia tensiunii de 12V cc,  24V cc  sau 48V cc, provenita de la acumulatori/baterii, in tensiune de 220V ac. Aceste invertoare off grid sunt in principal destinate pentru a fi utilizate cu sisteme de energie solara, eoliana sau hidro pentru locuinte complet deconectate de la compania de furnizare a energiei electrice. De asemenea invertoarele off grid se pot utiliza si pentru a furniza energie de rezerva in cazul unei caderi de tensiune.

                                                                                                                                       Schema de funcţionare a unui sistem on-grid:

Invertoare OFFGRID

Sistemele fotovoltaice off grid au in componenta:

  • panouri fotovoltaice;
  • controller – regulator incarcare;
  • baterii / acumulatori;
  • invertor off  grid.

 

Linia noastra de invertoare off grid vine intr-o gama de putere de la 200 watti pana la 2000 watti. Aceste invertoarele off grid sunt disponibile  ca:
- invertoare off grid cu unda perfect sinusoidala (superioare din punct de vedere a performantelor in comparatie cu reteaua conventionala de energie)
- invertoare off grid cu unda sinusoidala modificata (unda este alternativa dar nu e sinusoidala – invertoare off grid cu pret scazut).

In functie de domeniul de utilizare exista doua tipuri de invertoare off grid:
invertoare off grid unidirectionale: invertoarea off grid ce asigura conversia energiei de curent continuu de la bornele acumulatorilor in energie de curent alternativ pentru alimentarea consumatorilor;
invertoare off grid bidirectionale: sunt acele invertoare off grid utilizate in sistemele fotovoltaice de tip magistrala de curent alternativ, si care asigura, pe langa conversia energiei de curent continuu stocata in acumulatori in energie de curent alternativ, si controlul tensiunii si al curentului de incarcare al bateriilor. Aceste invertoare off grid bidirectionale sunt recomandate pentru sistemele monofazate si trifazate cu puteri mai mari de 2KW.

Odata cu dezvoltarea sectorului energiei alternative au aparut si invertoare off grid monofazate si trifazate, invertoare off grid cu controller de incarcare, cu functii de bypass etc. Cele mai performante invertoare off grid sunt prevazute cu algoritm de sincronizare cu reteaua electrica si pot fi utilizate ca  sisteme de alimentare independente sau pentru a genera energie in retea.

Invertoarele off grid sunt sisteme inteligente de calitate care te ajuta sa fii independent de reteaua nationala de distributie a energiei electrice, asigurand autonomie pe tot parcursul unui an 24/24 ore. Invertoarele off grid protejeaza bateriile, prelungind durata de viata a sistemului  fotovoltaic, eolian sau hidro.

Alegerea corecta a unui invertor off grid se face in functie de tensiunea la bornele bateriei, tensiunea si puterea maxima a consumatorilor, tipul acestora si regimul de lucru, pentru evitarea supraincarcarii bateriei si inlocuirea acestuia prematura.

 

  • View: