Filtre

Producator
Putere invertor

  Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Invertoare ON-GRID Contine 1 produs.

Invertoare ON GRID - Invertoare de retea

Sistemele fotovoltaice on-grid reprezintă una din cele mai eficiente surse de conversie a energiei solare în energie electrică. O dată cu prima rază de soare devine o sursă sigură de economisire şi în unele cazuri, un generator de venituri. Dispozitivele electrice speciale care fac conversia energiei electrice de curent continuu nestabilizată provenită din surse de energie regenerabilă, cum ar fi panourile fotovoltaice sau mici turbine eoliene, în energie electrică de curent alternativ se numesc invertoare ON-GRID (invertoare de reţea).

Cum funcţionează un sistem fotovoltaic on-grid?
Panourile fotovoltaice convertesc lumina soarelui prin efect fotoelectric în energie electrică de curent continuu. Aceasta este transformată prin intermediul unui invertor on grid în energie electrică de curent alternativ alimentând consumatorii conectaţi. Energia neutilizată se injectează în SEN (Sistem Energetic Naţional) fiind înregistrată de un contor bidirecţional. În funcţie de puterea de intrare şi ieşire, plaja tensiunii şi curentului de intrare, numărul de faze ale reţelei electrice, sunt disponibile o mare varietate de invertoare on grid fabricate de mari producatori la nivel mondial.
                                                                                                       Schema de funcţionare a unui sistem on-grid:

Invertoare ONGRIDSistemele ON-GRID au în componenţă:
□ panouri fotovoltaice;
□ invertoare ON GRID;
□ contor bidirecţional;

Tipuri de invertoare ON-GRID:
□ monofazate 220-230V;
□ trifazate 380-400V.

Unele invertoare ON GRID pot ajunge la o eficienţă de până la 98%. Aceste invertoare on grid sunt construite fără transformatoare şi sunt prevăzute cu algoritm de determinare şi urmărire a punctului de putere maximă. Invertoarele on grid se sincronizează la frecvenţa reţelei (50 Hz) şi nu funcţionează decât dacă sunt conectate la un sistem tip SEN. În cazul întreruperii legăturii la SEN, sistemele cu invertoare on grid se opresc automat şi nu oferă energie de rezervă.

Puteţi obţine un randament de peste 95% prin alegerea corectă a unui invertor ON GRID, care să se încadreze în intervalul de variaţie al parametrilor de ieşire ai generatorului fotovoltaic şi care să aibă puterea de ieşire cât mai apropiată de valoarea nominală a generatorului. O alegerea incorectă a unui invertor ON GRID poate conduce la deteriorarea acestuia ca urmare a depăşirii tensiunii maxime de intrare sau la o funcţionare cu o eficienţă scăzută din cauza supradimensionării puterii de intrare.

  • View: