Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Update 28 septembrie 2016: COMUNICAT DE PRESĂ - Start ”CASA VERDE”: Românii pot depune dosarele începând cu 10 octombrie 2016

Informatii AFM privind Casa Verde Clasic 2016!

Programul „Casa Verde” 2016, a fost aprobat!

Programul „Casa Verde”, privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru persoane fizice, asociatiile de locatari, institutiile publice, scoli, spitale, universitati,  a fost deblocat la sfarsitul anului 2015, cand s-au aprobat cateva mii de dosare depuse in 2011, la Agentiile Fondului de Mediu din tara.

In 30 martie 2016, Guvernul aproba finantarea pe 2016 a programului „Casa Verde”. Potrivit Guvernului, noutatile din acest an se refera la programul „Casa Verde 2016”, care va fi completat de un nou program „Casa Verde Plus”. Noul concept  „Casa Verde Plus” vizeaza investitii care utilizeaza materiale pentru izolatie, cum ar fi canepa, lana sau piatra bazaltica, sisteme de acoperisuri, sisteme de eficientizare a consumului de resurse si sisteme de iluminat ecologice.

Pentru finantarea si finalizarea contractelor semnate in baza vechiului program "Casa verde" 2011, sunt alocate in jur de 44 de milioane de lei.

“Acest program integrat, “Casa Verde Plus” 2016,  va avea un buget total de 150 de milioane lei. Pentru instalarea sau inlocuirea sistemelor de incalzire vor fi alocate 95 de milioane lei, iar pentru aceste elemente noi, de acoperisuri, izolatie, in jur de 45 de milioane”, a afirmat ministrul Cristiana Pasca Palmer.

”Administratia Fondului pentru Mediu va relua finantarea programului ”Casa Verde” care prevede finantarea proiectelor ce au in vedere inlocuirea sistemelor de incalzire clasica, cu cele care utilizeaza energia regenerabila, precum panouri solare pentru incalzirea apei sau pompe de caldura. Deasemenea, prin acest program, s-a luat decizia finantarii investitiilor care privesc sistemele de eficientizare a consumului de energie, in care se utilizeaza materiale pentru izolarea cladirilor, sisteme de acoperisuri precum si sisteme de iluminat ecologice”, a aratat Nicolae Neacsu, vicepresedinte al Administratiei Fondului pentru Mediu din cadrul Ministerului Mediului Apelor si Padurilor, in cadrul lansarii in Romania a grupului international Rockwool, a sistemului de izolatii exterioare REDArt, care au ca principal rezultat imbunatatirea eficientei energetice a cladirilor, asigurand protectie la foc, izolare fonica, durabilitate si confort pentru spatiile locative.