Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Panouri solare (colectoare solare) Contine 65 produse.

Panouri solare plane - Panouri solare cu tuburi vidate heat-pipe

Panouri solare (colectoare solare) ideale pentru preparare apa calda menajera si incalzire in sisteme cu panouri solare.

 • Subcategorii:
 • Colectoare solare cu tuburi vidate Heat-Pipe

  Colectoare solare cu tuburi vidate heat-pipe

  Un colector solar (captator solar, panou solar termic) este componenta principală a unei instalații termice solare și a fost utilizat îndeosebi pentru prepararea apei calde, iar recent își găsește aplicare și în furnizarea energiei necesare încălzirii clădirilor. O instalaţie solară este alcătuită din unul sau mai multe panouri solare (colectoare solare), cărora li se adaugă componente de racord la instalaţia sanitară, de prindere în acoperiş, unul sau două boilere, pompă de recirculare, elemente electronice (controller).

  Panourile solare termice sunt colectoare solare plate, colectoare solare cu tuburi vidate sau colectoare solare de tip jgheab.

  Tuburile vidate constituie elementul cheie al unui colector solar de captare a energiei solare. Fiecare tub al unui colector solar este format din două tuburi concentrice din sticlă borosilicată sudate între ele. Spaţiul dintre cele două tuburi se videază iar suprafaţa interioară a tubului interior se acoperă cu un strat selectiv cu excelente proprietăţi de absorbţie a radiaţiei solare şi cu o reflexivitate foarte redusă.

  Principiul de funcţionare al unui colector solar:
  Din punct de vedere funcţional, componenta principală a unui colector solar este elementul absorbant care transformă energia razelor solare în energie termică. Căldură este transferată agentului termic în mod direct cu ajutorul unui tub termic. Vacuum-ul dintre cele două tuburi formează un fel de "termos" astfel încât - deşi temperatura în interior ajunge la 150°C - la exterior tubul este rece.

  Această proprietate face instalaţia utilizabilă şi în zone cu climă moderată său rece, un colector solar cu tuburi fiind mai eficient decât un colector solar clasic sau un colector solar plan.

  Acest tip de colectoare solare cu tuburi vidate au performanţe bune chiar şi pe timp nefavorabil, noros sau ploios. În acest caz este posibil ca sistemul de rezervă să intervină şi să ridice nivelul temperaturii la cea dorită dar în orice caz nu atât cât era nevoie fără colector solar.

  Există şi alte tipuri de colectoare solare cu tuburi vidate, iar dintre acestea amintim colectoare solare cu tuburi vidate simple sau colectoare solare cu plăcuţă de absorţie (heat-pipe). Tuburile vidate heat-pipe au în interior o ţeavă din cupru cu aripioare. Aceste tipuri de colectoare solare cu tuburi vidate heat-pipe măresc suprafaţa de absorţie a sistemului. Elementul de absorţie este acoperit cu un strat selectiv, iar ţeava din cupru este de fapt un tub termic care transferă căldura absorbită la capătul superior, unde este preluată de agentul termic sau de apa de încălzit. Acest tip de tuburi dă inerţie termică mai redusă şi randament mai bun unui colector solar.

  Colectoarele solare cu tuburi vidate heat-pipe reprezintă cea mai avansată tehnologie în domeniu.        

 • Colectoare solare cu tuburi vidate U-Pipe

  Colectoare solare cu tuburi vidate U-Pipe

 • Colectoare solare plane

  Colectoare solare plane

  Panoul solar plan este un sistem solar cu suprafaţă de absorţie plană, proiectat pentru producerea de apă caldă menajeră, ca suport pentru încălzirea centrală sau pentru încălzirea apei din piscină.

  Din punct de vedere funcțional, componenta principală a colectorului solar plan este elementul absorbant face conversia energiei de radiaţie solare în energie termică și o cedează unui agent termic (apă, antigel). Cu ajutorul acestui agent termic, energia este preluată de la colector și este fie stocată, fie utilizată direct.

  panou solar plan Structura panou solar plan

  Caracteristici panou solar plan:
  -carcasă metalică rezistentă la intemperii, cu ambutisare adâncă;
  -izolaţie termică din vată minerală pentru pierderi energetice reduse;
  -acoperire din sticlă solară securizată rezistentă la grindină, cu transparenţă ridicată;
  -element absorbant plan cu strat protector de selectivitate ridicată care asigură un randament crescut şi o funcţionare eficientă;
  -sistem de tuburi capilare pentru maximizarea aportului de energie şi reducerea pierderii de presiune;
  -certificare in conformitate cu Solar Keymark;

  Panoul solar plan este elementul esenţial al unei instalaţii solare de producere ACM.

 • View:
pe pagina