Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Panouri solare fotovoltaice Contine 23 produse.

Panouri solare fotovoltaice - panouri solare producere energie electrica

Sistemele de panouri fotovoltaice monocristaline, panouri fotovoltaice policristaline şi panouri fotovoltaice amorfe au un randament ridicat de conversie a energiei luminii în energie electrică.
» Panouri solare fotovoltaice monocristaline: sunt cele mai scumpe dar şi cele mai eficiente panouri fotovoltaice.
» Panouri solare fotovoltaice policristaline: sunt cele mai răspândite panouri solare fotovoltaice, sunt mai puţin eficiente dar sunt cu aproximativ 10% mai ieftine decât panourile solare  monocristaline.
» Panouri solare fotovoltaice amorfe -thin film-: oferă posibilitatea de a fi montate pe suport flexibil sau curbat datorită structurii mult mai subţiri a peliculei fotoabsorbante. Sunt cele mai puţin eficiente panouri solare fotovoltaice în condiţii de lumină, însă, în condiţii de lumină redusă, umbră sau lumină difuză sunt cele mai eficiente.

Celulele solare se clasifică după mai multe criterii. Cel mai folosit criteriu în tehnologia de panouri fotovoltaice este după grosimea stratului materialului. Deosebim celule solare cu strat gros şi celule solare cu strat subţire. Un alt criteriu de deosebire a celulelor solare este felul materialului: se întrebuinţează în industria de panouri fotovoltaice, de exemplu, ca materiale semiconductoare combinaţiile CdTe, GaAs sau CuInSe, dar cel mai des folosit este siliciul.

Eficienţă celule solare fotovoltaice:
celule monocristaline – panouri fotovoltaice monocristaline: ~ 20 % randament energetic;
 □ celule policristaline – panouri fotovoltaice policristaline: ~ 16% randament energetic;
 □ celule amorfe – panouri fotovoltaice amorfe: 5 – 7% randament energetic;
 □ cadmiu-telur (CdTe): < 10% randament energetic;
 □ seleniură de indiu şi cupru sulfurat (CIS).

Randamentul de transformare a radiaţiei solare în energie electrică dat de panouri fotovoltaice ajunge în prezent până la aproximativ 18 – 20%.
Panourile fotovoltaice cu cel mai bun raport calitate-preţ, sunt fabricate de producători consacraţi, fiind printre cele mai eficiente sisteme de panouri fotovoltaice.

  • View: