Filtre

  Etichete: panou solar, panouri solare, panouri solare incalzire, panouri solare apa calda, oferta panouri solare, panouri solare pret, panouri solare ieftine, panouri solare termice, panouri fotovoltaice, panou radiant, panouri radiante, panouri infrarosu.

Panouri solare presurizate Contine 11 produse.

Panouri solare presurizate - panouri solare apa calda menajera

Panouri solare cu tuburi vidate heat-pipe si boiler presurizat pentru producere apa calda menajera 

Panourile solare presurizate sunt sisteme solare ce capteaza energia continuta in razele solare si o transforma in energie termica, transmitand o parte agentului termic solar (apa, antigel) care curge prin instalatie si cedand restul mediului inconjurator prin dispersii optice, conductive si convective. Cu cat dispersiile sunt mai mari, cu atat este mai mic randamentul panoului solar termic.

Modele panouri solare presurizate:
□ panou solare cu boiler presurizat;
□ panou solare presurizate cu serpentina;

Principiul de functionare panou solar cu boiler presurizat cu serpentina:
Boilerul contine in interior o spirala de cupru (schimbatorul de caldura) cu o lungime de 30 m pentru schimbul termic. Apa menajera nu circula prin tuburile vidate. Lichidul aflat in interiorul rezervorului preia caldura de la heat-pipe si o cedeaza serpentinei de cupru, care la randul ei cedeaza caldura apei care circula prin ea. Presiunea maxima a unui panou solar presurizat cu serpentina este de 6 bar. Insa principalul avantaj al acestui sistem solar presurizat cu serpentina este ca ca poate fi folosit la presiunea sistemului de apa curenta. Astfel nu mai este necesara instalarea panoului solar pe acoperis ca in cazul panourilor solare nepresurizate, care trebuiau montate deasupra celui mai de sus consumator. Acest principiu de functionare permite functionarea si cu agent termic direct in boilerul panoului.

Principiul de functionare panou solar apa calda cu boiler presurizat:
Tuburile vidate incalzesc apa menajera din boiler datorita principiului termodinamicii (apa calda se ridica in partea de sus, apa rece coboara). In interiorul tuburilor vidate sunt montate tuburi de condensare (heat-pipe) care transfera caldura colectata de la tuburile vidate la boilerul de inalta presiune, evitandu-se astfel circulatia directa a apei prin tuburi. Acest principiu de functionare permite atat functionarea pe timp de iarna cat si utilizarea sa la o presiune de pana la 6 bar. Este cel mai fiabil si cel mai performant principiu de panou solar integrat presurizat. Panoul solar cu boiler presurizat se conecteaza direct la reteaua de apa menajera.

Evolutiile tehnologice ale instalatiilor solare cu panouri solare presurizate pentru producere de apa calda menajera au avut ca scop cresterea capacitatii de absorbtie a radiatiei solare si reducerea intr-o proportie cat mai mare a diverselor tipuri de pierderi.

Panouri solare apa calda menajera ce produc energie termica complet gratuit si ecologic.

  • View: